top of page

Healthy

Gezondheid of gezond zijn! Wat is dat voor jou? Sta je daar wel eens bij stil? Vanuit meerdere invalshoeken is het mogelijk te kijken naar je eigen gezondheid. Het behelst veel meer, dan niet-ziek-zijn. Deze holistische kijk laat zien dat deze invalshoeken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Door de bril van iemand met overgewicht gekeken, denk je wellicht dat alles draait om je gewicht, je oordeel daarover en de “wens” om slank en gelukkig te zijn. Jij bent meer dan je gewicht!

Laat ik je meteen uitnodigen het eens door een andere bril te bekijken! Hoe zou het zijn om te leven in een gewichtsneutralewereld.  Welzijn, plaatsen we nu boven “gewicht, maat of omvang”. Hoe voelt dat? Voel je die druk op je schouders ook minder worden? Hoe zou het zijn als je nooit meer hoeft te diëten, te lijnen of in actie hoeft te zijn om je gewicht vanuit opgelegde normen, of schaamte te beheersen?  Of, stel je voor, jij mag van jezelf eten wat jij graag wilt, zonder een oordeel of gevoel van schaamte of schuld, maar met een gevoel van respect, vriendelijkheid en liefde. Denk eens aan de tijd en energie die je dan kunt spenderen aan dingen waar jij simpelweg blij van wordt.

Kun jij je voorstellen dat je gaat bewegen omdat je dit ziet als “onderhoud” om een lang leven vol geluk, gezondheid en zelfverzekerdheid te leiden! Onze auto gaat ook ieder jaar voor een APK naar de garage, waarom dan geen structureel onderhoud voor je lichaam?

Hoe wil jij je leven leiden? Sta je daar wel eens bij stil? Wat wil je nog doen, meemaken of zien in je leven? Sluit je ogen maar eens, welke beelden zie je dan voor je…

Health as the ability to adapt and to self manage,

in the face of social, physical and emotional challenges

Schermafbeelding 2019-08-04 om 12.36.46.
Klinkt dit aantrekkelijk?
Neem dan contact met me op voor een
gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
bottom of page