top of page
Zoeken
  • marion0520

Groei een maat(je)!


Als kind zijn er al veel momenten in je prille leven dat je blootgesteld wordt aan metingen. Als baby’tje al ga je met je ouder(s) naar het consultatiebureau. Er wordt telkens gekeken naar je lengte en je gewicht. Daar al moet je voldoen aan bepaalde maatstaven. Op feestjes gaat het vooral over hoeveel centimeters je bent gegroeid en hoeveel je bijgekomen bent. En dat alles natuurlijk in vergelijking met de kids van je vriendinnen of familieleden.


Als volwassen leven we een andere maatstaaf na, krimpen! We stoppen veel energie in dat maatje (of 2, 3) minder.

Het klinkt misschien vreemd in je oren, maar ondanks mijn obesitas kies ik voor groei in mijn leven! Een maatje meer kennis en vaardigheden in dit geval!


Het groeien als mens gaat voor mij over de kleine momenten, over balans vinden en houden, en vooral ook over grote keuzes. Want, hoe wil ik straks terugkijken op mijn leven?


Een van de contrasterende thema’s in mijn leven is het thema zichtbaarheid.

Liever kiezen voor de achtergrond, terwijl ik een boodschap heb! Niet handig…


Kiezen voor verblijven op de achtergrond houdt me klein? Uhmm, dat geldt voor mijn ego, mijn lijf groeit alleen maar van de bijbehorende stress. Mijn aard in basis is introvert! terughoudend, behoedzaam en soms stilzwijgend. Daar ligt dus mijn groeipad! Om mijn extravert zijn te ontdekken koos ik telkens voor de opposite! Vooral experimenteren in verschillende settings.

Mijn persoonlijke cirkel vergroten. Nu constateer ik steeds vaker dat het planten van al die zaadjes effect begint te krijgen.


Jij, introvert… dat geloven mensen niet. Ze ervaren me als sociaal, avontuurlijk en kritisch aanwezig!


The next step in mijn persoonlijke groei is het geven van trainingen. Een andere manier om mijn kijk op gezondheid, overgewicht en obesitas met jullie te delen.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page