Zoeken
  • marion0520

Honger en verlangens worden vaak met elkaar verward

Je relatie met eten verandert wanneer je meer in contact staat met je verlangens?

Verlangen is Sehnsucht. Het is jezelf iets wensen wat er niet is maar waarvan je wel ongeveer weet - of denkt of voelt te weten - wat het je zal bieden. Elk verlangen correspondeert met een gevoeld gemis of verdriet, zonder dat zal en kan het niet bestaan.


Maar waar verlang jij nou naar? Wat wens jij jezelf?
Een simpele vraag, maar het antwoord is niet voor iedereen meteen helder! Beginnen met het einde voor ogen is een verstandig principe bij alles wat we doen, dus ook wanneer het over onze relatie met eten of verlangens gaat.


Nadenken over je verlangens en wensen vraagt erom dat je tijd neemt, en dat je durft na te denken over jezelf en ook dat je zaken die je lastig vindt aan jezelf niet uit de weg gaat.

Als je al langere periode signalen van honger en verlangens onderdrukt of negeert dan beginnen die signalen te vervagen; je kunt ze niet meer zo goed “horen”.


Plotselinge sterke honger en het niet voelen wanneer je vol zit zijn immers belangrijke triggers voor overeten en eetbuien.

De basis voor het vertrouwen op jezelf en je eigen lijf als het om eten gaat is dan uit balans. Om die balans te herstellen kun je werken aan de uitgang van “niet luisteren” naar “luisteren” als onderdeel van de cyclus van lijnen en eetbuien.


De basis voor het vertrouwen op of in jezelf is meestal al eerder uit balans geraakt omdat je onvoldoende helder hebt wat je wil met je leven? Een continue aanwezigheid van onzekerheid over je “ontbrekende talenten en zelfbeeld” zorgen ervoor dat je blijft doen wat je al deed.


Je effectieve centrum waarmee jij keuzes maakt en zorgt dat je focus hebt is de uitgang in het ontwerpen en realiseren van je persoonlijke verlangens!


Doordat je werkt en uitvoering geeft aan je verlangens verdwijnt langzamerhand die onrust en continue innerlijke onzekerheid, en verander jij in een zelfbewuste, veerkrachtige en doortastende vrouw die keuzes maakt op maat.


Ook nieuwsgierig wat deze duurzame manier van zelfzorg voor jouw kan betekenen?


“You’ll never know, till you try”


Waar verlang jij het meeste naar?

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven